DOCUMENTOS

05 de junio de 2013

...about Oriol Bohigas: Eva Blanco [FIGUERAS INTERNATIONAL SEATING]

Tech_figueres_arno_low_big
 .FIGUERAS

.FIGUERAS
Ficha | Web

  • Scalae [ebook ...self] : Oriol Bohigas, architect

(ENG ESP CAT) ...Disseny Hub Barcelona — a neutral, multi-purpose building | un edificio neutro y flexible al uso | un edifici neutre i flexible a l'ús... by Eva Blanco [FIGUERAS International Seating]

[ENGLISH] Unmistakable due to its parallelepiped-shaped upper section, the DHUB has been designed as a space for public use and transit that fits in with the environs. The exterior of the building makes use of only two types of materials: metal plates (zinc, cast iron and aluminium), and glass. The building's structure was dictated by the unevenness of the terrain, which consisted of a difference in level of over 7m. The storey above level +14·50m was built overhanging the square so as to take up as little ground space as possible and keep in line with the changing urban characteristics of Plaça de les Glòries. 

The interior layout of the DHUB is neutral and versatile, making it adaptable to different uses in each area. 
 
The municipally owned amenity will be the headquarters of the Design Museum, the FAD (Foments de les Arts I el Disseny) and the BCD (Barcelona Centre del Disseny), with a stable, cross-sectoral programming of various formats. The auditorium, therefore, had to be able to cater to those requirements, and so did the seating. The auditorium has the same neutral, industrial look as the rest of the spaces: oak flooring, and a ceiling of varnished, galvanised steel panels.
 
Two different models of seats match the industrial line of the building. The seats are not very big, they take up little space and are off-black in colour, for added neutrality. Their prime feature is their versatility in adapting to different purposes. 
The challenge in this project was to make a 320-seat hall a multi-purpose space in which some of the seats could be used as comfortable workstations. In the first seven rows each seat has its own desk, despite the fact that this initially seemed inadvisable because of the inter-row spacing. However, by modifying the position of the desk by 3º, we gained an extra 35mm of space and comfort. Even with the desk, the space between rows is 536mm, when Spanish regulations call for a minimum of 300mm. In the back rows, which have no desks, the space is 635mm. Although two different models of seat have been used, it was possible to meld them aesthetically by customising the side panel of one of the models, so that they reached the floor. The result is a sober, elegant auditorium that is comfortable and easy to use, and in which the DHUB seats enhance the experience of the spectator/visitor.
 
For a company like Figueras International Seating, work consists of turning something that is standardised into something unique, and turning challenges into practical solutions. Alongside Oriol Bohigas and Francesc Gual (MBM Arquitectes with Josep María Martorell and David Mackay) we were given the opportunity to undertake a complete project for the seating in the auditorium of that innovative building known as DHUB.
 
Auditorium photos: Francesc Arnó
Translation: FIGUERAS INT SEATING
 
 
[ESPAÑOL] Inconfundible por su parte superior en forma de paralelepípedo, ha sido concebido como espacio de uso público y de tránsito, integrado en la zona en la que se ubica. El exterior del edificio usa dos tipos de materiales: las placas de metal (zinc, hierro fundido y aluminio) y el vidrio. La forma del edificio está condicionada por el desnivel del terreno, de más de 7m. La zona sobre nivel +14,50m se levantó en voladizo sobre la plaza para ocupar la mínima superficie en planta y por las características de la Plaça de les Glòries. Es en las dos últimas plantas de esta zona en las que se halla el auditorio.  

La organización interna del edificio es neutra y flexible, adaptable a los usos que se quiera en cada zona.

El equipamiento de propiedad municipal, será la sede del Museo del diseño, del FAD (Fomento de las Artes y el Diseño) y del BCD (Barcelona Centre de Diseño) con una programación estable y transversal de diversos formatos. El auditorio, pues, debía poder dar respuesta a esas funciones y, en consecuencia, también debían darla las butacas. El auditorio tiene el mismo aspecto industrial y neutro que el resto de los espacios: suelo de madera de roble y techo de paneles de acero galvanizado barnizado.

Las butacas, dos modelos distintos siguen la línea industrial del edificio. No son butacas muy grandes, ocupan poco espacio y son de color casi negro para una mayor neutralidad. Y como mayor logro: su versatilidad para adaptarse a diferente tipo de actos.
El reto de este proyecto ha sido dotar de polivalencia a un aforo de 320 butacas para que, algunas, pudieran convertirse en cómodos centros de trabajo. En las siete primeras filas, cada asiento dispone de su propia mesa a pesar de un espacio entre gradas que lo desaconsejaba a primera vista. Pero al modificar en 3º la posición de la mesa, se ganaron 35mm de espacio y confort. Incluso con la mesa, el paso entre filas es de 536mm, cuando la normativa española fija un mínimo de 300 mm. En las filas posteriores, sin mesa, el paso es de 635mm. A pesar de ser dos modelos distintos, se consiguió equilibrarlos estéticamente al realizar una personalización de los costadillos de uno de los modelos para que también llegasen hasta el suelo. El resultado es un auditorio sobrio y elegante, cómodo, fácil de usar, en el que las butacas del Disseny Hub Barcelona completan las sensaciones del espectador/visitante.

Para una compañía como Figueras International Seating el trabajo consiste en transformar aquello estandarizado en algo único y los retos en soluciones prácticas. Junto a Oriol Bohigas y Francesc Gual, (MBM Arquitectes con Josep María Martorell y David Mackay) hemos tenido la oportunidad de realizar un trabajo completo para vestir de butacas el auditorio de ese innovador edificio llamado DHUB.

Créditos de fotografía del auditorio: Francesc Arnó
Traducciones: FIGUERAS International Seating
 
 
[CATALÀ] Inconfusible per la seva part superior en forma de paral·lelepípede, ha estat concebut com a espai d'ús públic i de trànsit, integrat a la zona en la qual se situa. L'exterior de l'edifici usa dos tipus de materials: les plaques de metall (zinc, ferro colat i alumini) i el vidre. La forma de l'edifici està condicionada pel desnivell del terreny, de més de 7m. La zona sobre nivell +14,50m es va aixecar en voladís sobre la plaça per ocupar la mínima superfície en planta i per les característiques de la Plaça dels Glòries. És en les dues últimes plantes d'aquesta zona on es troba l'auditori. 

L'organització interna de l'edifici és neutra i flexible, adaptable als usos que es vulgui a cada zona.

L'equipament de propietat municipal, serà la seu del Museu del disseny, del FAD (Foment de les Arts i el Disseny) i del BCD (Barcelona Centre de Disseny) amb una programació estable i transversal de diversos formats. L'auditori, doncs, havia de poder donar resposta a aquestes funcions i, en conseqüència, també havien de donar-la les butaques. L'auditori té el mateix aspecte industrial i neutre que la resta dels espais: sòl de fusta de roure i sostre de panells d'acer galvanitzat vernissat.

Les butaques, dos models diferents segueixen la línia industrial de l'edifici. No són butaques molt grans, ocupen poc espai i són de color gairebé negre per a una major neutralitat. I com a major assoliment: la seva versatilitat per adaptar-se a diferent tipus d'actes.
El repte d'aquest projecte ha estat dotar de polivalència a un aforament de 320 butaques perquè, algunes, poguessin convertir-se en còmodes centres de treball. En les set primeres files, cada seient disposa de la seva pròpia taula malgrat un espai entre graderies que ho desaconsellava a primera vista. Però en modificar en 3º la posició de la taula, es van guanyar 35mm d'espai i confort. Fins i tot amb la taula, el pas entre files és de 536 mm, quan la normativa espanyola fixa un mínim de 300 mm. En les files posteriors, sense taula, el pas és de 635 mm. Malgrat ser dos models diferents, es va aconseguir equilibrar-los estèticament en realitzar una personalització dels costadets d'un dels models perquè també arribessin fins al sòl. El resultat és un auditori sobri i elegant, còmode, fàcil d'usar, en el qual les butaques del Disseny Hub Barcelona completen les sensacions de l'espectador/visitant.

Per a una companyia com Figueras International Seating el treball consisteix a transformar allò estandarditzat en alguna cosa únic i els reptes en solucions pràctiques. Al costat d'Oriol Bohigas i Francesc Gual, (MBM Arquitectes amb Josep María Martorell i David Mackay) hem tingut l'oportunitat de realitzar un treball complet per vestir de butaques l'auditori d'aquest innovador edifici anomenat DHUB.

Crèdits de fotografia de l'auditori: Francesc Arnó
Traduccions: FIGUERAS Internacional Seating
Img_3755_big
Img_3562_big
L_005669_big

Fuente: Scalae

Ref. scalae.net

Publicado por Scalae , 05 de junio de 2013 19:26

País: España

Ciudad: Barcelona

Agentes: Eva Blanco, Figueras International Seating, Oriol Bohigas, MBM (Martorell, Bohigas, Mackay)

Edificios: Disseny Hub Barcelona

Autoría de la imagen: Francesc Arnó

Imprimir Enviar
Añade tu comentario